Општинско такмичење 2014.

Posted on


Јуче, 01. марта 2014. одржано је општинско такмичење из математике. Ове године  ученици су подељени у две школе. Ученици 3. и 4. разреда су решавали задатке у ОШ“17.октобар“, док су ученици од 5. до 8. разреда били у ОШ“Бошко Ђуричић“, у Јагодини.

Моји ђаци а и ја са њима били смо  у ОШ“Бошко Ђуричић“ . Сама организација такмичења била је на завидном нивоу. Задаци….е, о њима смо, поред ученика, дискутовали и ми наставници. Да, били су доста тешки. Наше мишљење је да задаци нису били примерени општинском нивоу, као и да су тим задацима ученици били деморалисани. Што се и показало док смо прегледали задатке. Но, то је што је. Чекамо границе за окружно…Моји ученици нису лоше прошли: Ј.Н. ученица осмог разреда је друга, Н.П. ученик шестог разреда је трећи, Т.Ј. ученица осмог разреда има похвалу тј. четврто место…задовољна сам и осталим ученицима који су се максимално потрудили и освојили заслужене поене.

Ево како су изгледали задаци:

5.разред

6.разред

7.разред

8.разред

Да вас не буни решење 2. задатка код осмог разреда, погрешно је јер су састављачи задатка решавали пирамиду а не призму.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.